Libya’da IŞİD operasyonu devam ediyor

  • 29 Ağustos 2016
  • 758 kez görüntülendi.
Libya’da IŞİD operasyonu devam ediyor

Libya’da birlik hükümetine bağlı birlikler, liman kenti Sirte’de IŞİD’in kontrolündeki son yerleri geri almak üzere ‘Sirte için son savaşı’ başlattı.

Libya’da Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen birlik hükümetine bağlı birlikler bir haftalık aranın ardından yeniden Sirte’de harekete geçti. Hükümet birlikleri, ülkenin önemli liman kenti Sirte’ye yönelik “son vuruşu” yaparak kenti IŞİD’in kontrolünden tamamen kurtarmayı hedefliyor. Hükümet birliklerinden bir sözcü, “Sirte için son savaş başladı” açıklamasını yaptı.

Sirte’de IŞİD kontrolündeki son iki ilçeye yaklaşık bin askerin gönderildiği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. İlçelere çok sayıda askeri araç gönderildiği ve bölgeden patlama ve çatışma seslerinin duyulduğu haberleri geliyor. Çatışmaların başlamasından bu yana en az 34 cihatçının öldürüldüğü, 180’in üzerinde cihatçının da yaralandığı belirtildi.

Mistrata kenti önünde konuşlanan hükümet birliklerinin, Sirte’yi yakında kontrol altına alacakları bildirilirken, IŞİD’in canlı bomba, keskin nişancı ve mayınlarına karşı mücadele etmek zorunda kalındığı açıklandı. IŞİD’in hükümet birliklerinin ilerleyişini durdurmak üzere pazar günü beş bomba yüklü aracı havaya uçurduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.