Libya’da Taraflar Müzakereye Başlayacak…

  • 24 Aralık 2014
  • 770 kez görüntülendi.
Libya’da Taraflar Müzakereye Başlayacak…

Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, Libya’daki grupların 5 Ocak’ta barış görüşmelerine başlamak için prensipte anlaştıklarını bildirdi.
Leon, ülkedeki son gelişmelere ve şiddet olaylarına ilişkin BM Güvenlik Konseyi’ne kapalı oturumda video konferans yöntemiyle brifing verdi. Brifingin ardından gazetecilere açıklama yapan BMGK Aralık ayı dönem başkanı ve Çad’ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Zene Şerif, Konsey’in Libya’daki taraflara derhal ateşkes yapma çağrısında bulunduğunu söyledi.
Ülkedeki çatışmaların Libya ve bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit ettiğini dile getiren Şerif, silah ambargosuna rağmen ülkeye silah girişinin devam etmesi nedeniyle endişe duyduklarını ifade etti. Şerif, Libya Özel Temsilcisi Leon’un, tarafların 5 Ocak’ta barış görüşmelerine başlamak için prensipte anlaştıklarını duyurduğunu da söyledi.
Libya’da emekli general Halife Hafter’in, Mayıs’ta Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.
Ülkedeki silahlı güçler, Libya’nın batısını kontrol eden Trablus merkezli Milli Genel Kongre’nin desteklediği Fecr (Şafak) Kuvvetleri ile Doğu Libya’yı elinde bulunduran Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nin desteklediği Hafter’e bağlı milisler olarak ikiye bölünmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.