Libyalı Taraflar Cenevre’de Diyalog Görüşmelerine Başlıyor…

  • 14 Ocak 2015
  • 723 kez görüntülendi.
Libyalı Taraflar Cenevre’de Diyalog Görüşmelerine Başlıyor…

Libya’da çatışan tarafların, ülkedeki krizi sonlandırmak amacıyla gerçekleştireceği diyalog görüşmeleri bugün Birleşmiş Milletler’in Cenevre Ofisi’nde başlıyor.

BM’den yapılan yazılı açıklamada, BM Libya Destek Misyonu’nun (UNSMIL), Libya’da çatışan tarafların diyalog görüşmelerinin başlayacağını duyurdu.

Görüşmeler öncesinde BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un, BM Cenevre Ofisi’nde basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Geçen hafta, Libya’da çatışan tarafların ülkedeki krizi sonlandırmak amacıyla diyalog görüşmelerini kabul ettiği ilan etti. Fakat diyalog görüşmeleri için kesin bir tarih verilmemişti. BM, bu belirsizliğe son vererek görüşmelerin bugün başlayacağını açıkladı.
BM Libya Destek Misyonu’nun (UNSMIL) resmi hesabından geçen hafta yapılan açıklamada ise BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un uzun süredir taraflar arasında yürüttüğü görüşmeler ve geniş kapsamlı istişarelerin ardından “Cenevre’de diyalog görüşmelerinin başlaması” konusunda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Trablus’taki Milli Genel Kongre (MGK) ve Tobruk’taki Temsilciler Meclisi heyetleri arasında gerçekleştirileceği ifade edilen diyalog görüşmelerinin temel amacının geçiş sürecinin idare edilmesi konusunda görüş birliğinin sağlanması, geniş tabanlı milli birlik hükümeti kurulması ve anayasa çalışmaları için istikrarlı ortamın temin edilmesi olduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.