Libyalı Tarafların Diyalog Görüşmeleri BM Cenevre Ofisi’nde Başladı…

  • 15 Ocak 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Libyalı Tarafların Diyalog Görüşmeleri BM Cenevre Ofisi’nde Başladı…

Libya’da çatışan tarafların, ülkedeki krizi sonlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği diyalog görüşmeleri BM Cenevre Ofisi’nde başladı.
Görüşmeler öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, basın toplantısı düzenledi.
BM’de gerçekleştirilecek diyalog görüşmelerinde, Libya’da siyasi uzlaşma ve çatışmanın durdurulması öncelikleri arasında bulunduğunu ifade eden Leon, Libya için ulusal birlik hükümeti çağrısında bulundu ve Cenevre’deki var olan diyalog ortamında tarafların bu fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi.
Leon, “Libya’daki durum çok hassas. Ülkede ateşkes sağlanması için çalışıyoruz” dedi.
Libya görüşmelerinin uzun bir sürecin başlangıcı olduğunu ve Libya’daki iki meclisten birinin diyalog görüşmelerine katılıp katılmayacağı kararını gelecek gelecek Pazar günü vereceğini söyleyen Leon, “Biz Libya için herhangi bir sonuçtan son uzağız. Burada konuşmak için bulunuyoruz ve saklayacak bir şey yok” diye konuştu.
Leon, şunları kaydetti:
“Genel izlenim, ülkedeki durumun tam bir kaos ortamına yakın olduğudur. Eğer bu fırsatı kaçırırlarsa ülkede yeni bir düzene geçmenin kolay olacağını hayal etmek zor olacak. Görüşmelerin ilk turu cuma gününe kadar devam edecek ve Trablus heyeti, toplantıya katılma kararı alırsa haftaya kaldığı yerden farklı bir yerde devam edeceğiz.”
Trablus’taki Milli Genel Kongre (MGK) ve Tobruk’taki Temsilciler Meclisi heyetleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen diyalog görüşmelerinin temel amacının, geçiş sürecinin idare edilmesi konusunda görüş birliğinin sağlanması, geniş tabanlı milli birlik hükümeti kurulması ve anayasa çalışmaları için istikrarlı ortamın temin edilmesi olduğu kaydedilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.