Libyalı Yetkili: BAE ve Suud rejimi Libya’yı yıktılar

  • 07 Nisan 2019
  • 3.773 kez görüntülendi.
Libyalı Yetkili: BAE ve Suud rejimi Libya’yı yıktılar

Libya Milli Vefak hükümeti yüksek konseyi eski Başkanı Abdurrahman El Suvaheli, BAE ve S. Arabistan yüklü paraları ve medya organları ile Libya’yı yıktıklarını açıkladı.

El Cezire kanalına konuşan Libyalı politikacı, Ebu Dabi devlet adamları Libya’nın başarılı bir örnek olmasını istemediklerini ve bu yüzden Libyalı tarafların arasında yürütülen müzakereleri başarısızlığa sürüklemeye çalıştıklarını kaydetti.

Libya Milli Vefak hükümeti yüksek konseyi eski Başkanı Abdurrahman El Sevihelli, Halife Haftar’la Suud kralı Salman bin Abdulaziz arasında gerçekleşen son görüşme, Riyad yönetiminin Haftar’a bağlı güçlere destek yönünde bir mesaj olduğunu vurguladı.

El Suvaheli ayrıca Fransa yönetimini eleştirerek, Paris Libya’da gerginliklerin giderilmesini istemesine karşın askeri açıdan Halife Haftar’a karşı olan güçleri desteklediğini belirtti.

Halife Haftar’ın Libya’yı askeri açıdan kontrol altına alma çabaları başarısızlıkla sonuçlanacağını kaydeden El Suvaheli, Halife Haftar’ın Libya’ya diktatörlüğü geri getirme projesi hiç bir sonuca ulaşamayacağını ifade etti.

Gözlemciler Libya’da huzursuzlukların ABD ve başta BAE ve S. Arabistan olmak üzere bazı Arap rejimleri müdahaleleri yüzünden şiddetlendiğini belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.