Libya’nın devrik lideri Kaddafi Fransa cumhurbaşkanına 20 milyon avro vermiş!

  • 08 Nisan 2018
  • 1.271 kez görüntülendi.
Libya’nın devrik lideri Kaddafi Fransa cumhurbaşkanına 20 milyon avro vermiş!

Libya’nın eski devrik lideri Muammer Kaddafi’nin Fransa’nın önceki cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e 2007 seçim kampanyasında 20 milyon Avro finansman sağladığı ifşa etti.

Lübnan El’Meyadin TV kanalı verdiği haberde, mütercim Meftah Meysuri’nin Kaddafi’nin güvendiği en yakın isimlerden olduğunu ve mütercim Meysuri’nin Kaddafi tarafından 2007 yılında Sarkozy’nin seçim kampanyasına 20 milyon Avro verildiğini ifşa ettiğini söyledi.

Meysuri, Fransa tarafından gönderilen dönemin seçim kampanyası yetkililerinin o dönemde Libya hükümeti yetkilileriyle görüştüklerini de söyledi. Meysuri, sözkonusu kişilerin Kaddafi’den 50 milyon euro istediklerini ama Kaddafi’nin 20 milyon avro verdiğini söyledi.

Bu arada Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam da geçtiğimiz günlerde Africanews’e yaptığı açıklamada, “Sarkozy’e para verildiğine dair elimde kanıtlar var” açıklamasında bulunmuştu.

Seyfülislam Kaddafi, babasının Sarkozy’e maddi kaynak sağladığına dair elinde önemli kanıtlar bulunduğunu belirttiği açıklamasında, “Kendim bizzat Trablus’ta Sarkozy’nin yakın danışmanı Claude Gueant’a para verildiğine şahit oldum” dedi.

Yolsuzlukla Mücadele Bürosu’nda soruşturması devam eden Sarkozy ise, daha önceki açıklamalarında hakkındaki tüm iddiaları reddetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.