Lieberman: “Hamas Gazze Åžeridi’ne Yakın YerleÅŸkeleri Ä°ÅŸgale Hazırlanıyor”

  • 17 Nisan 2016
  • 703 kez görüntülendi.
Lieberman: “Hamas Gazze Åžeridi’ne Yakın YerleÅŸkeleri Ä°ÅŸgale Hazırlanıyor”

Ä°ÅŸgal rejimi partilerinden fanatik “Ä°srail Evimiz” Partisi Genel BaÅŸkanı Avigdor Lieberman, Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas)’ın gelecek olası bir savaÅŸta Gazze Åžeridi’ne yakın Yahudi yerleÅŸkelerini iÅŸgal etmeye hazırlandığını söyledi.

Lieberman, 1948’de iÅŸgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki Bi’r Es-Seba’da dün (16 Nisan Cumartesi) düzenlenen panelde yaptığı konuÅŸmada, iÅŸgal hükümeti baÅŸkanı Benyamin Netanyahu’nun Hamas karşısında psikolojik eziklik yaÅŸadığını ve iÅŸgal rejiminin bölgede sükûnet için Hamas ile müzakere yaptığını ifade etti.

Ä°ÅŸgal rejimi televizyonu 10’uncu kanalının aktardığına göre Lieberman, “Hamas liderlerinin niyetleri açıkça belli oldu, Ä°srail’le savaÅŸa hazırlanıyorlar” dedi ve Hamas’ın gelecek savaÅŸa hazırlık için askeri güç inÅŸa etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Hamas’ın Gazze Åžeridi’ne dilediÄŸi gibi füze sokabilmek için liman inÅŸa etmek istediÄŸini kaydeden Lieberman, iÅŸgal rejimi güvenlik birimlerinin Hamas’ın iki ya da üç yerleÅŸkeyi iÅŸgal etmeyi planladığını tahmin ettiklerini söyledi.

Ä°ÅŸgal hükümetinin Hamas’a yönelik politikalarının zayıf olduÄŸunu iddia eden Lieberman, iÅŸgal rejiminin Hamas’la Mısır ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Özel Temsilcisi aracılığıyla müzakere ettiÄŸini ve Hamas’ın savaÅŸa uygun gördüğü bir anda girmek için bu yanlış politikayı istismar ettiÄŸini öne sürdü.

Ä°ÅŸgal rejiminde iktidardaki Likud Partisi, Lieberman’ın açıklamalarını eleÅŸtirerek, Lieberman’ın siyasi analist olarak baÅŸarısız olduÄŸunu ve ÅŸimdi de askeri analistliÄŸe soyunduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.