Londra Belediye Başkanı: Trump’ın dili IŞİD’in dili gibidir

  • 22 Ocak 2018
  • 808 kez görüntülendi.
Londra Belediye Başkanı: Trump’ın dili IŞİD’in dili gibidir

İngiltere’nin başkenti Londra’nın müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, ABD Başkanı Donald Trump’ın İslam karşıtı söylemlerinin, IŞİD’in lafazanlıkları gibi olduğunu ve Twitter’daki yazılarında ayı IŞİD terör örgütünün taktiğini kullandığını söyledi.

The İndependent gazetesinin yazdığına göre Londra Belediye Başkanı Sadık Han, IŞİD terör örgütünün peşinde olduğu hususun İslam karşıtı saldırıların artması olduğunu bildirdi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın ziyaretinin iptaliyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Han, “Başkan Trump, Amerika ve Amerikalıları çok seven ve beğenen birçok Londralının, kendisinin politikaları ve uygulamalarının bizim kentimizin kapsayıcılık, çeşitlilik ve hoşgörüye dayalı değerlerinin tam zıddı olduğunu düşündükleri mesajını almış görünüyor.” ifadesini kullandı.

Londra Belediye Başkanı, Trump’ın önümüzdeki ay kentlerine gelmesi halinde barışçıl kitlesel protestolarla karşılanacağına dair şüphe bulunmadığının altını çizdi. İngiltere Başbakanı Theresa May’i de eleştiren Han, iptal kararının May’in Trump’ı resmi ziyaret için aceleci bir şekilde davet etmekle ne kadar hata yaptığını ortaya koyduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.