Londra korona virüs salgınından haberdardı

  • 25 Nisan 2020
  • 5.654 kez görüntülendi.
Londra korona virüs salgınından haberdardı

Britanya’da bazı gizli belgeler, 2019 yılında bu ülkenin korona virüs salgını hakkında ciddi bir şekilde uyarıldığını gösteriyor.

Sputnik haber ajansının Cumartesi günü geçtiği habere göre, Britanya yönetiminin yetkililerinin günlük raporunda ifşa edilen söz konusu gizli belgelere göre, geçen sene kabine bakanları korona virüs Britanya’ya geldiği takdirde bu virüsle mücadele için güçlü ve geniş kapsamlı bir plana ihtiyaç duyulduğu, zira korona virüs salgını başlarda Britanya’da binlerce kişi öleceği konusunda uyarı yapıldı.

İfşa edilen gizli belgeler geçen sene “hassas, resmi” belge olarak Britanya milli güvenlik risk değerlendirme müessesesi ve Başbakan Boris Johnson’un yüksek danışmanı ve Britanya milli güvenlik yüksek danışmanı Patrick Valas tarafından imzalandığı anlaşılıyor.

600 sayfadan oluşan belgelerde korona virüsün hattı kısıtlı düzeyde Britanya’ya geldiğinde yüksek oranda ölümlere yol açacağı ve bu tehlikeyi önlemek üzere hayati tedbirlerin uygulanması gerektiği vurgulanıyor.

Belgelerde kişisel korunma malzemelerinin depolanması, gelecekteki uygulamalar için bazı anlaşmaların imzalanması, hastalığın izini sürme ve kontrol altına alma yöntemlerinin geliştirilmesi, aşırı ölümlerle yüzleşme biçimi ve yurt dışında korona virüse yakalanan vatandaşların Britanya’ya geri getirilmesi gibi öneriler yer alıyor.

Belgelerde, Britanya halkının yüzde 50 kadarı korona virüs salgınının üç dalgası ile karşılaştıktan sonra ekonomik açıdan şiddetle etkilenecekleri ve ülkenin altyapıları ciddi hasara uğrayacağı ve sosyal ve sağlık hizmetlerine şiddetle ihtiyaç duyulacağı da ifade ediliyor.

Britanya’da korona virüs salgınından etkilenenlerin sayısı 143 bin 464’e ve hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 506’ya yükseldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.