Londra’da Eric Garner İçin Düzenlenen Prostesto Gösterilerinde 80 Eylemci Göz Altına Alındı…

  • 11 Aralık 2014
  • 834 kez görüntülendi.
Londra’da Eric Garner İçin Düzenlenen Prostesto Gösterilerinde 80 Eylemci Göz Altına Alındı…

ABD’de siyah Eric Garner’ın gözaltına alınırken polis tarafından boğazının sıkılarak hayatını kaybetmesi İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi. Eylemcilerden 80 kişinin polis tarafından göz altına alındığı bildirildi.

Üç ayrı grup tarafından düzenlenen gösteriye katılan çok sayıda kişi, Londra’nın batısındaki Shepherd’s Bush semtinde bulunan Westfield alışveriş merkezinde bir araya geldi ve attıkları ırkçılık karşıtı sloganlarla polis şiddetini protesto etti.

Alışveriş merkezinde bir süre yürüyen göstericiler, ellerinde, “Nefes alamıyoruz”, “Siyah olmak suç değil” yazılı dövizler taşırken, “Eller yukarı, ateş etme”, “Adalet yok, barış yok” sloganları attı. Göstericiler, Eric Garner’ın öldürülmesini sembolize etmek için protesto sırasında bir süre yere uzanarak, hareketsiz şekilde yattı.

Eylem sürerken alışveriş merkezi bir süreliğine kapatıldı. Daha sonra alışveriş merkezinden çevre sokaklara yürüyen göstericiler, zaman zaman trafiğin akışına engel oldu.
Protesto sırasında zaman zaman polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Soğuk havaya karşın protesto gece geç saatlere kadar sürdü.

Polisin göstericileri dağıtmak için şiddet kullandığı ve göstericilerden 80 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.