Londra’da Filistin’e destek gösterisi

  • 08 Nisan 2018
  • 1.201 kez görüntülendi.
Londra’da Filistin’e destek gösterisi

Londra’da düzenlenen terör rejimi İsrail karşıtı gösteride, bu rejimin cinayetleri protesto edilirken, İngiliz hükümetine de ırkçı İsrail’in kınanması için çağrı yapıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan Filistin’e destek gösterisinde İsrail’in eylemleri protesto edildi.

İngiltere’de Filistinliler için barış ve adalet kampanyaları yürüten “Palestine Solidarity Campaign (PSC)” tarafından organize edilen ve savaş karşıtı “Stop the War Coalition”, Filistin’i destekleyen kampanyalar yürüten “El Aksa’nın Dostları”, “Palestine Forum in Britain (PFB)”, “Britanya Müslüman Birliği (MAB)” başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum hareketinin destek verdiği gösteri için eylemciler Londra’daki Başbakanlık binası önünde bir araya geldi.

Adada yerleşik müslümanlar ile Siyonizm karşıtı Yahudilerin de destek verdiği gösteriye katılan protestocular, eylemde “terörist İsrail kan dökmeyi bırak”, “Gazze’nin kuşatmasını durdurun”, “İsrail bir terör devletidir” ve “Tek yaptığınız sivil öldürmek” şeklinde sloganlar attı, Filistin bayrakları ile üzerinde “Filistin’e özgürlük”, “İsrail’i silahlandırmayı durdurun” ve “Filistin halkına yönelik işledikleri savaş suçlarından dolayı İsrail’i boykot edin” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Yaklaşık 3 saat süren gösteride, katılımcılar ayrıca Gazze kuşatmasına son verilmesini desteklemesi ve İsrail’in eylemlerini kınaması için de Theresa May liderliğindeki İngiliz hükümetine çağrıda bulundu.

Bu arada eylemde, Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn’ın da protestoya destek kapsamında gönderdiği mesajı okundu.

İsrail güçlerince 31 Filistinlinin şehit edilmesini “zulüm” olarak nitelendiren Corbyn, mesajında “Silahsız sivillerin üzerinde gerçek mühimmat kullanmak yasa dışıdır ve buna müsamaha gösterilemez. İsrail-Filistin çatışmasına adil bir çözüm bulma sorumluluğu olan uluslararası güçlerin sessizliği son bulmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.