Londra’da gözaltına alınan siyah vatandaşın boynuna diziyle bastıran polis görevden uzaklaÅŸtırıldı

  • 18 Temmuz 2020
  • 6.774 kez görüntülendi.
Londra’da gözaltına alınan siyah vatandaşın boynuna diziyle bastıran polis görevden uzaklaÅŸtırıldı

İngiltere’de, siyah bir vatandaşı gözaltına alırken diziyle boğazına bastıran polis görevden uzaklaştırıldı.

ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından polis ÅŸiddetine karşı yükselen öfke henüz dinmemiÅŸken, benzer bir olay da Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da yaÅŸandı.
Finsbury Park Metro Ä°stasyonu yakınlarında perÅŸembe günü polis siyah bir adamı silah bulundurma şüphesi ile gözaltına almaya çalıştı. Çevrede bulunan vatandaÅŸlar tarafından kaydedilen görüntülerde polisin adamı yere yatırdığı ve diziyle boynuna baskı uyguladığı görüldü. Siyah adamın polise “Bırak beni, boynumdan çekil, hiçbir ÅŸey yapmadım” diye bağırdığı duyuldu. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, olay ülke gündemine oturdu.
Polis Komiseri Yardımcısı Stephen House, yaptığı açıklamada görüntülerin son derece rahatsız edici olduğunu ifade ederken, bazı gözaltı tekniklerinin ise çok endişe verici olduğunu dile getirdi. House, görüntülerdeki polislerden birinin görevinin askıya alındığını, diğerinin ise operasyonel görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Komiser Yardımcısı, şüphelinin hâlâ gözaltında olduğunu aktarırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Londra Belediye BaÅŸkanı Sadiq Khan ise yaptığı açıklamada “Bu üzücü olaydan derinden endiÅŸe duyuyorum ve bunu acil bir durum olarak Metropolitan Polisi’nin üst düzey yetkilileriyle gündeme getirdik. Olayın Metropolitan tarafından hızlı bir ÅŸekilde gözden geçirilmesini memnuniyetle karşılıyorum” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.