Londra’da Hüseyin Erbain Yürüyüşü Düzenlendi

  • 21 Ekim 2019
  • 1.628 kez görüntülendi.
Londra’da Hüseyin Erbain Yürüyüşü Düzenlendi

Peygamber Efendimizin hanedanının aşıkları ve hayranları farklı milletler ve kesimlerden bir araya gelerek Pazar günü Şehitlerin Efendisi İmam Hüseyin as’ın ülkülerine bağlılıklarını göstermek için İngiltere başkenti Lodra’da Hüseyni Erbain yürüyüşleri düzenlediler.

İran Radyo Televizyon Kurumu Haber Ajanasının Bildirdiğine göre Londra’daki Hüseyin Erbain merasimi Pazar günü öğle ve ikindi namazlarının Britanya İslami Merkezi başkanı, Hüccetülislam velmüslimin Musevi’nin imamlığında  Londra’nın merkezindeki Marble Arach meydanında kılınmasının ardından başladı. Ardından ise İngilizce, Arapça ve Urduca vaazler verildi  ve özellikle de İmam Hüseyin as ve Aşura olayının boyutları katılanlara açıklanmaya çalışıldı.

Daha sonra ise İngiliz, Iraklı, Afgan, Pakistanlı, İranlı, Hindistanlı ve Bahreynli gibi farklı milletlerden bir araya gelen Hüseyni aşıklar samimiyet ve maneviyat dolu bir ortamda İmam Hüseyin as’ın bayraklarını dalgalandırdıkları halde Erbain yürüyüşüne başladılar.

Bu yürüyüşte Hz. Zeynep sa’nın anısının canlandırılması için farklı ülkelerden gelen binlerce Şii kadın bu yürüyüşün ön saflarında yer aldılar.

Ehlibeyt aşığı Müslüman gençler ise yürüyüş sırasında İmam Hüseyin as’dan vecizelere anlatarak Aşura olayı ile ilgili kısa konuşmalar yapıp yürüyüşü izleyenleri bu vaka ile tanıştırmaya çalıştılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.