Lübnan başbakanı: ‘Hizbullah değil, İsrail bölgede savaş ateşini körüklemek istiyor’

  • 03 Nisan 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
Lübnan başbakanı: ‘Hizbullah değil, İsrail bölgede savaş ateşini körüklemek istiyor’

Lübnan başbakanı Saad Hariri, siyonist İsrail rejiminin Lübnan aleyhinde savaş peşinde olduğunu belirterek ‘Hizbullah’ın savaş peşinde olmadığını’ söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Saad Hariri, Frans-24 kanalına verdiği demeçte, siyonist İsrail rejiminin her gün Lübnan’ın hava, kara ve denizden sınırlarını ihlal ettiğini belirterek, ‘İsrail, Arapların huzur içinde olmasını istemiyor’ dedi.

Lübnan başbakanı demecinde Lübnan’ın iç gelişmelerine de temasla, meclis seçimlerinin 30 mayıs tarihinde yapılmasını uzak bir ihtimal gördüğünü zira anayasada değişiklik yapmak istediklerini söyledi.

Lübnan başbakanı, yeni anayasanın nisbi  ve ekseriyet  esasına göre olacağını belirterek, bunun Lübnan’da ileriye dönük bir adım olacağını ve bundan dolayı  seçimlerin düzenlenmesinde bir gecikme olursa bunun yalnız teknik bir durumdan dolayı olacağını söyledi.

Saad Hariri ayrıca Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad aleyhindeki tutumunu tekrarlarken, IŞİD terör örgütüne desteğini tekrarladı ve ‘IŞİD Suriye’de 600 bin insanın ölümünün faktörü değil aksine onları Beşar Esad öldürdü” iddiasında bulundu.

Saad Hariri, Amerika’nın öncelikli siyasetin Beşar Esad’ın gitmesi olmadığı yönündeki tutumuna da temasla, ‘bazı güçler Beşar Esad’ı iktidarda tutmak istiyor” dedi.

Amerikan dışişleri bakanı geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın geleceğine dair kararı verecek olanın  Suriye halkı olacağını bildirmişti.

Lübnan başbakanı bugün Fransa, Almanya ve Belçikayı kapsayan Avrupa turuna başlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.