Lübnan Cumhurbaşkanı: Esad Yönetimde Olduğu Sürece Onu Resmen Tanıyacağız

  • 09 Nisan 2018
  • 914 kez görüntülendi.
Lübnan Cumhurbaşkanı:  Esad Yönetimde Olduğu Sürece Onu Resmen Tanıyacağız

Lübnan Cumhurbaşkanı, ABD Başkanının Kudüs’ü Siyonist Rejim’in başkenti olarak resmen tanıma adımını İsrail’e verilen bir hediye olarak tanımladı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Fransız TV5 Monde kanalında yaptığı konuşmada,  ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington Büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına değinerek şu ifadeleri kullandı: Bu adım Amerikalıların bu şehirden kurtulma adımının başlangıcıdır. ABD Başkanı Kudüs’ü İsrail’e hediye etti; ancak böyle bir yetkiye sahip değildi.

Mişel Avn daha sonra kendisine yöneltilen, İsrail ile ilişkileri normalleştirmek amacıyla Arap-Suudi koalisyonu kurulması ve Kudüs’ün kendi kaderine terkedilmesi ihtimaline ilişkin soruya verdiği yanıtta şunları söyledi: Kudüs Filistin sınırları içindedir ve Filistinlilere aittir, hiç kimsenin Filistinlilerin yerine bu konuda konuşma hakkı yoktur, orada yaşayan Filistinlilerdir ve Filistin onların vatanıdır.

Lübnan Cumhurbaşkanı Lübnan’ın Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesi talebinin nedenlerine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: Suriye’de küçük bir bölgede çatışmalar sona ermişken Suriyeliler ülkelerine geri dönebilirler. Suriyelilere yapılan uluslararası yardımlar çok kısıtlı ve az miktardadır ve onlara Lübnan hükumeti doğrudan yardım ulaştıramıyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad hala ülkenin başındadır ve bizler mevcut hükumeti tanımalı ve başka seçenek aramamalıyız. Lübnan-Suriye ilişkileri şuan çok kısıtlı bir düzeydedir. Beşar Esad yönetimde olduğu sürece biz onu resmen tanıyacağız, çünkü Suriye’nin başka temsilcisi yoktur.

Mişel Avn açıklamalarının devamında, Hizbullah’ın işgal toprakları ile sınır bölgesi olan köylerde köylerini ve Lübnan’ı savunduklarını belirterek şunları söyledi: Hizbullah, Suriye’deki savaşın 84 ülkenin katılmasıyla bölgesel bir savaş haline gelmesinin ardından savaşa dahil oldu.

Mişel Avn daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Hizbullah doğal olarak en kısa sürede ve Suriye’deki savaşın sona ermesinin ardından Lübnan’a geri dönecektir.

Lübnan Cumhurbaşkanı son olarak Arabistan’ın Cedar Konferansına katılmasının iki ülke arasında uzlaşı sinyali olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Arabistan Lübnan’ın dostudur ve iki ülke arasında yaşananlar belki de Muhammed Bin Selman’a o dönemde verilen yanlış bir tavsiyeden kaynaklanıyordu. Yaşanan her şey geçmişte kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.