Lübnan cumhurbaşkanından İsrail’le ilgili çağrı

  • 08 Nisan 2017
  • 1.057 kez görüntülendi.
Lübnan cumhurbaşkanından İsrail’le ilgili çağrı

Lübnan cumhurbaşkanı Mişel Aoun, dünya toplumundan, siyonist rejim İsrail’in, nükleer silahların üretimi ve yayılmasını yasaklayan NPT konvansiyonunu imzalaması için baskı yapmalarını istedi.

Lübnan cumhurbaşkanı, Beyrut’ta Dünya Sağlık Örgütü’nün Doğu Akdeniz bölgesi müdürü Mahmud Fikri ile görüşmesinde  bu açıklamayı yaparken, başta İsrail olmak üzere NPT konvansiyonunu imzalamaya yanaşmayan ülkelerin bu konvansiyona katılmaları gerektiği ve bunun için de dünya toplumunun bu yönde bu ülkelere baskı yapmaları gerektiğini söyledi.

Siyonist İsrail rejiminin nükleer başlıklı silahlarından duyulan kaygıyı dile getiren Lübnan cumhurbaşkanı Aoun, Beyrut’un bu tür silahların kim tarafından kullanılırsa kullanılsın mahkum ettiğini  söyledi.

Bilindiği gibi Ortadoğu bölgesinde nükleer silahlara sahip tek terör rejimi İsrail’dir. Terör rejimi nükleer silahların üretimi ve depolanmasını yasaklayan NPT’ye katılmayı her zaman reddetmiş ve aksine nükleer silahlanma alanında faaliyetlerini daha da arttırmıştır.

Siyonist rejimin nükleer alandaki bu faaliyetleri yalnızca Ortadoğu’nun güvenliğini değil dünya güvenliğini de tehdit etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.