Lübnan Cumhurbaşkanından Trump’ın nükleer siyasetlerine tepki

  • 09 Nisan 2018
  • 1.143 kez görüntülendi.
Lübnan Cumhurbaşkanından Trump’ın nükleer siyasetlerine tepki

Lübnan Cumhurbaşkanı, Amerika’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’ten çıkması durumunda onun nükleer anlaşmanın icrasında her hangi bir tesirinin olmadığını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Beyrat’ta Fransa medyasına demeç veren Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ABD başkanı Donald Trump’ın KOEP’ten çıkma kararının sadece bir güç gösterisi olduğunu ve bu meselenin KOEP’in cirası üzerinde her hangi bir etkisinin olmayacağını bildirdi.

Daha önceki bir açıklamasında İran’ın dünyanın nükleer güçleri ile bir masa başında görüşmelerde bulunmasının İran’ı gücünü gösterdiğini söyleyen Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn bu meselenin aynı zamanda bölge barış ve güvenliği açısından da umutlandırıcı bir adım sayıldığını belirtti.

Diğer yandan Amerikalı senatör Ben Cardin İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını bildirerek, Amerika’nın KOEP anlaşmasını ihlal etmesi durumunda Amerika’nın dünya topluluğu nezdinde münzevi olacağını açıkladı.

Amerika’nın KOEP’ten çıkmasının büyük bir hata olacağını belirten Ben Cardin, mevcut tüm belge ve kanıtların İran’ın KOEP’e bağlı kaldığını ve ihlal etmediğini gösterdiğini ve Amerika’nın bu anlaşmadan çıkmasının ise inzivaya itileceğini söyledi.

UAEA’da şimdiye kadar yayınladığı o raporunda İran’ın nükleer anlaşma karşısındaki sorumluluklarına bağlı kaldığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.