Lübnan dışiÅŸleri bakanından Arabistan’ın müdahalesine tepki

  • 10 Kasım 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Lübnan dışiÅŸleri bakanından Arabistan’ın müdahalesine tepki

Lübnan dışiÅŸleri bakanı Cebran Basil, Suudi rejiminin Lübnan’ın içiÅŸlerine karıştığını belirterek, ‘Hiç kimsenin Lübnanlı yetkililer hakkında azl yada atama gibi hakkının olmadığını’ bildirdi.

Cebran Basil, yetkililerin kalıp kalmayacaklarına dair kararı Lübnan halkının vereceğini belirterek,  diğerlerinin Lübnan hükümeti ve yetkilileri hakkında karar verme gibi bir haklarının olmadığını söyledi.

Lübnan dışiÅŸleri bakanı, bugün bazılarının imar ve kalkınma yerine ülkeleri viran etmeye çalıştıklarını belirterek, onların milletlerin liderlerini ve milletleri bastırmakla gurur duyduklarını söyledi. Lübnan’ın baÅŸbakan ve cumhurbaÅŸkanının seçilmesiyle ilgili ağır bedel verdiÄŸini söyleyen Lübnan dışiÅŸleri bakanı, Arabistan’ın Lübnan’ın içiÅŸlerine müdahalesini kınadı.

(Bu arada Suudi Arabistan, Kuveyt ve BAE “Lübnan’ın içinde bulunduÄŸu ÅŸartları” gerekçe göstererek vatandaÅŸlarını ülkeye seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Suudi Arabistan haber ajansı SPA’da yayımlanan DışiÅŸleri Bakanlığı açıklamasında, “Lübnan’da ikamet eden veya turistik amaçla burada bulunan Suudi Arabistan vatandaÅŸlarından yaÅŸanan olumsuz ÅŸartlar nedeniyle acilen ülkeyi terk etmeleri” istendi.

Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan veya baÅŸka ülkelerden Lübnan’a seyahat etmeyi planlayan vatandaÅŸlarına da seyahatlerini iptal etmeleri tavsiye edildi.

Öte yandan Kuveyt ve BAE de benzeri çaÄŸrıda bulunarak, vatandaÅŸlarından Lübnan’a seyahat etmemelerini istediler.

DiÄŸer yandan Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Aleksandr Zaspikin, Lübnan’da yaÅŸanan siyasi belirsizliÄŸi BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) götürebileceklerini söyledi.
Lübnan’da yayın yapan bir televizyon kanalına konuÅŸan Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Zaspikin, “Saad Hariri’nin Lübnan’a dönmemesi ve herhangi bir açıklama yapılmaksızın belirsizliÄŸin devam etmesi durumunda, meseleyi BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi’ne götürebiliriz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.