Lübnan Halkından Filistinli Esirlere Destek

  • 08 Mayıs 2017
  • 1.056 kez görüntülendi.
Lübnan Halkından Filistinli Esirlere Destek

Lübnan’daki muhtelif grup ve partiler, ülkenin muhtelif kentlerinde düzenledikleri eylem ve etkinliklerde, Filistinli esirlerle dayanışma içinde olduklarını deklare ettiler.

 Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yer alan “el-Hayyam” cezaevinin önünde bir grup Filistinli ve Lübnanlı eylem yaparak, Filistinli esirlere desteklerini ilan ettiler.

İRNA’nın verdiği habere göre, Trablus’un Cemal Abdun-Nasır meydanında toplanan Filistinli ve Lübnanlı grup ve partilerin temsilcileri de, Filistinli esirlerle dayanışmalarını bildirdiler.

Bu arada, Siyonist işgal rejimi zindanlarında 1600 esir, Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi direnişinde 20’inci güne girdi. Filistinli esirlerin, cezaevi yönetiminin gasp ettiği temel haklarının geri verilmesi, idari tutuklamalarla tek kişilik tecrit hücre cezası politikasının son bulması, ailelerin ziyaretlerine getirilen kısıtlamaların kaldırılması, sağlıktaki ihmalin bırakılması gibi taleplerle başlattıkları direniş bütün baskı, tehdit, şantaj ve zulme rağmen devam ediyor. Açlık direnişini sürdüren esirlere yönelik baskılarına ve zulmüne devam eden cezaevi yönetiminin dün yine bazı esirlerin yerlerini değiştirdiği ve bazılarını tecrit odalarına aldığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.