Lübnan Hizbullah hareketi Suriye ordusu ile çatıştığı haberleri reddetti

  • 18 Haziran 2016
  • 1.116 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullah hareketi Suriye ordusu ile çatıştığı haberleri reddetti

Lübnan Hizbullah hareketi, dün yayınladığı bildiride, bu hareketin Suriye ordusu ile çatıştığı yönünde dün çıkan iddiaları reddetti.

Lübnan el’Meyadin kanalına göre, Hizbullah hareketi, sözkonusu iddiayı yalanlarken, bazı kaynakların, Suriye ordusunun hava sahasında Hizbullah’ın bazı üyelerinin şehit olduğu haberlerinin da tamamen yalan olduğu kaydedildi.

Son günlerde Arap ve yerel bazı medya kuruluşları Suriye ordusu ve Hizbullah arasında çatışma olduğu yönünde yalan haberler vermek suretiyle kamuoyunun gerçeklerden saptırmaya çalışıyorlar.

Hizbullah’ın dün yayınladığı bildiride, bu yalan ve şaiyaların, düzmece olduğu ve bunların tamamen yerli işbirlikçiler, Arap ve uluslararası casusluk örgütlerinin işi olduğuna yer verilirken bundan da hedefin, Amerika ve siyonist İsrail bağlantılı grupların morallarini yüksek tutmak olduğuna yer verildi.

Bildiride, Hizbullah mücahitlerinin Rif Halep ve Suriye’nin diğer yerlerinde, tekfirci terör örgütleriyle direkt olarak çatışmaya girdikleri ve bazı mücahitlerin şehit olduğunu ve bunun da Lübnan Hizbullah hareketi için şeref olduğuna yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.