Lübnan Hizbullah’ı Amerika yaptırımını kınadı

  • 07 Kasım 2020
  • 1.244 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullah’ı Amerika yaptırımını kınadı

Lübnan Hizbullah hareketi yayınladığı bildiri ile Amerika’nın eski Lübnan dışişleri bakanına yaptırım kararını, ülkenin içişlerine açık müdahale olduğunu belirtti.

Lübnan el-Menar kanalının bildirdiğine göre Hizbullah Amerika’nın yaptırım kararına dün akşam verdiği tepkinin, Lübnan içişlerine yönelik “sırf siyasi bir karar ve açık fiyasko bir müdahale” olduğunu belirterek, “dünyada bizzat aşırıcılık ve terörizm destekçisi olan ABD, dünyada yolsuzluk ile yozlaşmış diktatör hükümetlere destek veren ve çeşitli araçlarla onları koruyan bir hükümet olduğu, bu yüzden yolsuzluk ile mücadeleden söz eden en son kişi olması gerektiğinin” altını çizdi.
Lübnan Hizbullah hareketi Amerika’nın, Lübnan’a dikteleri ve şartlarına karşı teslim olmaması nedeni ile Yurtseverler Hareketi lideri Cebran Basil’e karşı yaptırım kararı aldığını belirtti.
Daha önceleri bir çok Lübnanlı şahsiyete yaptırım kararı alan Amerika hazine bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Lübnan eski dışişleri bakanı Cebran Basil’i yaptırım listesine aldığını duyurdu.
Amerika ve Siyonist rejim Lübnan Hizbullah hareketinin bölgede terörist gruplara karşı başarıları ardından bu harekete baskıları arttırmaya başladı.
Lübnan Hizbullah hareketi direniş cephesinin başlıca üyelerinden biri olarak bölgede Amerika-siyonizm ekseni komplo ve girişimlerine karşı direnişte temel rol üstleniyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.