Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Yardımcısı: ABD’nin Lübnan’daki Planlarını Gerçekleştirmesine İzin Vermeyeceğiz

  • 12 Temmuz 2020
  • 1.119 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Yardımcısı: ABD’nin Lübnan’daki Planlarını Gerçekleştirmesine İzin Vermeyeceğiz
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Lübnan’ın ABD’nin baskısına boyun eğmeyeceğini açıklayıp, bu hareketin müttefik siyasi partilerle birlikte Lübnan’ın siyasi bir boşluğa düşmesine izin vermeyeceğini söyledi.
Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, el-Menar’a verdiği röportajda, Lübnan ve Hizbullah’taki siyasi güçlerin, ABD’nin Lübnan’daki planlarını gerçekleştirememesi için birleştiğini söyledi.
Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Biz ve müttefiklerimiz, Amerikalıların Lübnan’ı boşluğa sürüklemesine izin vermeyeceğiz. ABD’nin tüm baskısının amacı Lübnan’daki siyasi seçenekleri değiştirmek ve İsrail’i endişelendiren bir direniş olan Hizbullah’ı iktidardan uzaklaştırmaktır.
Hizbullah’ın tarih boyunca sadece iki seçeneği vardı: zafer ve şehitlik; Sözlüğümüzde teslim olmaya yer yok. Hizbullah, başkalarının seçeneklerinin dayatılmasını önlemek için hazır bir destek sistemine sahiptir.
Bizi zor bir duruma sokarlarsa, bizim de zor seçeneklerimiz var ve bu seçenekler (Hizbullah) liderleri tarafından saklanıyor ve bunları doğru zamanda kullanacağız. Bu zor seçenekleri liderler seçiyor ve bunlar bir takım konu ve olaylar olabilir.
Mevcut savaş ekonomik bir savaştır ve mevcut aşamada ister ABD ister İsrail tarafından olsun askeri savaşın yerini almıştır. Bunun nedeni, Amerika Birleşik Devletleri’nin karışıklığı ve önündeki engeller ve düşmanın iç karışıklığıdır.
Eğer İsrail’le bir savaş gerçekleşirse, İsrail kesinlikle kaybeden olacaktır; Direnişin varlığı ve kapasitesi, Temmuz 2006’da olduğundan çok daha fazladır ve İsrail rejimi bunu çok iyi bilmektedir.
Mevcut Lübnan hükümetinin görevi bırakması hakkındaki tüm konuşmalar, ABD Büyükelçisi Dorothy Shea ve onun gibilerin isteklerini yansıtan medya ve siyasi propagandadır; Bu hükümet bakidir ve ona tam olarak fırsat verilmeli ve desteklenmelidir; ABD büyükelçisinin bugün yaptığı şey taktik olarak bir geri çekilmenin göstergesidir.
Halk hükümetin karşısında durmak değil, onu desteklemek istiyor, çünkü bu hükümetin alternatifi bir boşluktur.
Hizbullah bu hükümetin bir parçasıdır, eğer hükümet iyi çalışırsa, tıpkı diğerleri gibi iyi sonuçlar elde edecek ve eğer kötü çalışırsa, biz de katılımımız ölçüsünde onun sorumluluğunu üstleneceğiz. Hizbullah’ın duruşu, her yerde yolsuzlukla sınırsız bir şekilde mücadele etmektir.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.