Lübnan Hizbullahı İle Suriye Ordusunun Kalemun Kırsalındaki İlerleyişi Sürüyor

  • 20 Ağustos 2017
  • 1.193 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı İle Suriye Ordusunun Kalemun Kırsalındaki İlerleyişi Sürüyor

Askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin başkent Şam’ın kuzey kırsalı Batı Kalemun Bölgesinde Lübnan direniş güçleriyle işbirliği içinde IŞİD’e karşı yoğun ve nitelikli operasyonlarda bulunduklarını belirtti. Kaynak Ceracir Dağları ve Kara Bölgesinde yürütülen operasyonlarda terör örgütü IŞİD’in sayı, araç ve cephaneleriyle ciddi kayıplara uğratılmaları ardından Fara Vadisi, Şubet el Mağara, Şmeyyis Duvvar Hancer, Şubet el Suki, Duvvar Hancer Vadisi, Şmeyyis el Zimrani, Tenaya el Harik Tepesi, Mesud Vadisi, Ebu Hdayyir Vadisi, Şubet Srur, Kabir Ersali ve HUrbat el Ayla bölge ve tepelerin terörden kurtarıldıklarını açıkladı.
Operasyonlarda öldürülen teröristlerin arasında tehlikeli isimlerin tespit edildiğine dikkat çeken kaynak; ordu birliklerimiz ve direniş güçlerinin geriye kalan bölgeleri kurtarma amaçlı operasyonlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Kaynak Batı Kalemun Bölgesinde sağlanan bu büyük ve stratejik başarılardan sonra radikal terör örgütü IŞİD’e tabi teröristlerin ordunun ateş kontrolü altındaki Zemrani Geçidi yakınlarında gruplar halinde silahlarını teslim etmeye başladıklarına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.