Lübnan Hizbullahı Kerbela’daki Terör Saldırısını Kınadı

  • 30 Ağustos 2016
  • 832 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı Kerbela’daki Terör Saldırısını Kınadı

Lübnan Hizbullahı bir bildiri yayınlayarak Kerbela’da bir düğünü hedef alan terör saldırısını kınadı.

Lübnan Hizbullahı bu gün bir bildiri yayınlayarak 23 kişinin şehit olduğu ve birçok kişinin de yaralandığı Kerbela’da meydana gelen terör saldırısını kınadı ve şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Hizbullah bu büyük intihar saldırısının tekfirci teröristlerin başka bir cinayet dosyası olduğunu ve insanlığa duyulan nefrete dayalı olarak gerçekleştirildiğini ve sürekli olarak mutlu günleri yas günlerine dönüştürmeyi amaçladığını belirtti.

Hizbullah ayrıca bu düşünce yapısının asla İslam ile bir alakası olmadığını vurguladı.

Hizbullah’ın yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Her gün İslam ve Arap dünyasında cinayet işleyen teröristler siyah bir mektebe bağlıdır ve bazı bölge ülkeleri de onları desteklemektedir. Bu mektep bazı büyük güçlerin hizmetindedir ve bizim toplumlarımızda huzur ve güvenliği yok etmek istemektedir.

Dünya milletleri giderek büyüyen ve yayılan terörizm karşısında ayakta durmalı, dünyanın geleceğini tehdit eden bu tehlikeden kurtulmak için kararlı bir şekilde bu cinayetleri işleyenleri ve terör planlarını destekleyenleri kınamalıdır.’

Kerbela İl Genle Meclisinin bir Üyesi Pazartesi Günü iki intihar bombacısı teröristin Ayn El-Tamr bölgesinde kendilerini patlattığını ve bu intihar saldırıları sonucu en az 23 kişinin şehit olduğunu ve onlarca kişinin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan Irak Güvenlik Güçleri 3 intihar bombacısını kendilerini patlatmadan önce etkisiz hale getirmeyi başardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.