Lübnan Maliye Bakanı, İranlı yetkililerle görüştü

  • 07 Aralık 2015
  • 736 kez görüntülendi.
Lübnan Maliye Bakanı, İranlı yetkililerle görüştü
Tahran’a gelen Lübnan Maliye Bakanı İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ve İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Şemhani ile bir araya geldi.

İslami Şura Meclisi, Lübnan Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ile yaptığı görüşmede, İslam birliği için bütün Müslüman ülkelerinin çalışması gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki gelişmelere işaret eden Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin hep bölgede huzur istediğini kaydetti.

Laricani, Siyonist rejimin saldırılarına karşı Lübnan halkına Tahran’ın desteğine vurgu yaptı.

İslami Şura Meclisi Başkanı, Siyonist rejimin Filistin halkı ve Mescid-i Aksa’ya yönelik komplolarının Müslümanların uyanık olmasıyla boşa çıkarılacağını ifade etti.

Görüşmede Lübnan Maliye Bakanı da, İran’ın bölge ve dünyadaki güçlü konumuna vurgu yaptı.

Lübnanlı Bakanı bugün Tahran’da İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ile bir araya geldi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, İran Nükleer Programı hakkında UAEK Başkanı Amano tarafından verilen raporun eksik olduğunu söyledi.

Lübnan Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ile bugün sabah saatlerinde bir araya gelen İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, terörizmin dünya çapında yaygınlaşması tehlikesine değinerek, bu bağlamda uluslararası toplumun sadıkane işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) İran’ın barışçıl nükleer programına ilişkin verdiği rapora işaret eden Ali Şemhani, “Gerçi bu rapor eksiktir ve kabul edilebilir değil, ancak bu raporun bazı bölümleri İran’ın barışçıl çizgiden ayrılmadığını ve geçen 11 sene boyunca İran hakkında ileri sürülen iftiralar ve iddiaların gerçek olmadığını gösteriyor” dedi.

Şemhani, Beyrut’taki terör eyleminde birçok Lübnan vatadaşının şehit düşmesinden dolayı taziylerini ileterek, “Terör örgütlerine verilen finansal destekler son bulmayana kadar yine de sivil insanlar canlarını kaybedebilir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.