Lübnan Meclis Başkanı: İmam Musa Sadr İçin Kurtarma Çalışmalarına Devam Ediyoruz

  • 01 Eylül 2018
  • 1.718 kez görüntülendi.
Lübnan Meclis Başkanı: İmam Musa Sadr İçin Kurtarma Çalışmalarına Devam Ediyoruz

Lübnan Meclis Başkanı, İmam Musa Sadr’ın Libya’da kaçırıldığı yerden kurtarılması için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri: “İmam Musa Sadr’ın Libya’da kaçırıldığı yerden serbest bırakılması için kendi çabalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Berri: “Keşif Komitenin asıl alanı, İmam Musa Sadr’ın Libya’da başına ne geldiğini aydınlatmaktır ve İmam Musa Sadr konusunda Libya devrimcileri bize verdikleri taahhütlere bağlı kalmaları gerekir.” açıklamasında bulundu.

Nebih Berri, “Biz, İmam Musa Sadr’ın ailesi ve İmam Musa Sadr ile alakalı uluslararası kurumlar ile birlikte bu konudaki çeşitli eylemleri araştırma içerisindeyiz” diye belirtti.

Lübnan’ın önde gelen din adamı ve Emel Hareketi’nin lideri İmam Musa Sadr, 31 Ağustos 1978’de, Muammer Kaddafi’nin daveti üzere Libya’ya yaptığı resmi ziyaret sırasında ortadan kayboldu.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, 30 Temmuz 2015’de İmam Musa Sadr konusunda ele geçen önemli bir bilgiyi açıkladı. İtalya Yargısının itirafına dayanarak ele geçirilen bu bilgiye göre; İmam Musa Sadr, Libya topraklarında kaçırılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.