Lübnan Meclis Başkanı: Suriye’ye Karşı Askeri Müdahalenin Sonuçları Tehlikeli Olur

  • 12 Nisan 2018
  • 1.085 kez görüntülendi.
Lübnan Meclis Başkanı: Suriye’ye Karşı Askeri Müdahalenin Sonuçları Tehlikeli Olur

Lübnan Meclis Başkanı, “Eğer Suriye’ye karşı bir savaş yaşanırsa, bu savaşın maliyeti Arapların cebinden ve kaynaklarından temin edilecektir ve bunun sonucu da kesinlikle onların geleceğini ve ülkelerinin istikrarını yıkıp, bozacaktır.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Suriye’ye karşı askeri bir müdahalenin tehlikeli sonuçları hakkında uyardı ve bu saldırının ilk kurbanlarının bölgenin birliği ve istikrarı olduğunu belirtti.

Nebih Berri aynı zamanda, bu eylemin kardeş Suriye halkının kanının dökülmesine ve bu halkın yersiz yurtsuz kalmasına ve evlerinin viran olmasına neden olacağını açıkladı.

Lübnan Meclis Başkanı şu ifadelerde bulundu: ‘Eğer Suriye’ye karşı bir savaş yaşanırsa, bu savaşın maliyeti Arapların cebinden ve kaynaklarından sağlanacaktır ve bunun sonucu da kesinlikle onların geleceğini ve ülkelerinin istikrarını yıkıp bozacaktır. Herkesin savaş uçurumunun kenarında manevra yaptığı bir sahnede, hayır iradenin şer iradeye üstün gelmesini umut ediyorum.’

Berri, Lübnan içerisindeki duruma değinerek kesin bir şekilde bu konuda şu ifadelerde bulundu: ‘Ben, hiç kimsenin yeni meclisi muhalif bir harekete çeviremeyeceğinden ve birlikteliği bozamayacağından eminim. Mezhebi ihtilaf edebiyatından yararlananlar ister Hristiyan olsun ister Müslüman, mümin olmadıklarını bilmelidir. Çünkü Müslüman olsun, Hristiyan olsun, gerçek mümin, mezhebi ihtilaf edebiyatını terk etmelidir.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.