Lübnan Müslüman Alimler topluluğu, Türkiye’den Suriye’deki askerlerini çekmesini istedi

  • 21 Şubat 2018
  • 918 kez görüntülendi.
Lübnan Müslüman Alimler topluluğu, Türkiye’den Suriye’deki askerlerini çekmesini istedi

Türkiye’nin, Afrin’e saldırmasının ardından Lübnan Şii ve Sünni din alimleri Türkiye’den askeri güçlerini Suriye topraklarından çıkarmasını istedi.

Suriye medyasının bildirdiğine göre Türkiye’ye güçlerinin Afrin bölgesine saldırdığı gündem şimdiye kadar bölge halkında 171 sivil hayatını kaybederken 458 sivil de yaralanmıştır

20 Ocak tarihinden beri devam eden bombardımanlar konusunda yerel kaynaklar SANA’ya açıklamalarında; sivil yerleşim alanları, hizmet kurumları ve altyapı şebekelerine karşı 32. gününde devam eden bombardımanlar sonucunda şu ana dek 175 sivilin öldüğünü, 450’den fazla sivilin de yaralı düştüklerini kaydetti. Kaynaklar ölü ve yaralıların büyük çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan ibaret olduğunun altını çizdi.

Türkiye askerlerinin Suriye topraklarındaki varlığının bu ülkenin toprak bütünlüğü ve milli egemenlik hakkına tecavüz olduğunu bildiren Lübnan Müslüman Alimler topluluğu,, Suriye ordusunun Afrin’e girmesiyle Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde askerlerini bölgeden çekmesi ve ellerindeki bölgeleri Suriye ordusuna teslim etmeleri gerektiğini bildirdi.

Kürt grupların, düşmanların komplolarına karşı koymak için Suriye ordusu ile işbirliğinde bulunmalarının zaruri ve kaçınılmaz olduğu belirtilen bu bildiride ayrıca Filistin direnişine de temasla, Filistin direnişinin düşmanların saldırganlığının bir sonucu olduğu belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.