Lübnan Ordusu Dün Meydana Gelen Bombalı Saldırı İle İlgili 100’den Fazla Kişi’yi Gözaltına Aldı

  • 28 Haziran 2016
  • 773 kez görüntülendi.
Lübnan Ordusu Dün Meydana Gelen Bombalı Saldırı İle İlgili 100’den Fazla Kişi’yi Gözaltına Aldı

Lübnan’ın Suriye sınırında bulunan El Kaa kasabasında dün gerçekleştirilen ve beş kişinin hayatını kaybettiği sekiz bomba saldırıyla ilgili olarak Suriyeli sığınmacılara yönelik düzenlenen operasyonlarda 100’den fazla kişi gözaltına alındı.

Lübnan ordusu, dünkü saldırı dalgasının ardından Suriyeli sığınmacılara yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 100’den fazla kişi gözaltına alındı.

El Kaa’daki saldırılar dün yerel saatle 04.00’da başladı. İlk saldırı dalgasındaki birinci saldırı, bölgede yaşayan bir kişi ile karşılaşan saldırganın kendini patlatmasıyla gerçekleştirilmişti. Olay yerinin kalabalıklaşmasının ardından diğer üç saldırganda üzerlerindeki bombaları infilak ettirmişti. Saldırılarda tamamı sivil beş kişi hayatını kaybetmişti.

Akşam saatlerinde ise ilk saldırılarda hayatını kaybeden beş kişi için düzenlenen cenaze töreninin hazırlıkları devam ederken, ikinci saldırı dalgası başlamıştı. En az dört saldırgan tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırganlardan ikisi üzerlerinde bombaları bölgedeki kilise yakınlarında infilak ettirmişti. Reuters’ın sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ikinci saldırı dalgasında ölen olması ancak 15 kişi yaralanmıştı.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı ancak güvenlik güçleri, bir numaralı şüphelinin IŞİD olduğunu açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.