Lübnan Şii ve Sünni din alimleri: İran’daki yönetim, tüm ülkeler için bir modeldir

  • 30 Mayıs 2017
  • 1.467 kez görüntülendi.
Lübnan Şii ve Sünni din alimleri: İran’daki yönetim, tüm ülkeler için bir modeldir

Lübnan Şii ve Sünni din alimleri, İran İslam Cumhuriyetinde yönetimin tüm İslam ülkeleri için uygun bir örnek ve model olduğunu bildirdiler.

RESA Haber ajansının verdiği habere göre Lübnan Sünni ve Şii Din alimleri Topluluğu, İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’ye gönderdiği mesajda 19 Mayıs tarihinde 12. dönem cumhurbaşkanlık seçimlerinin başarılı ve muhteşem düzenlenmesi dolayısıyla tebrikte bulunarak, İran halkının seçimlere geniş katılımının, demokrasi iddiasında bulunan çoğu ülkelerde görülmediğini belirttiler.

Lübnan Müslüman Alimler Topluluğu bu mesajında İran cumhurbaşkanlık seçimlerinin başarılı geçmesinin başta Amerika olmak üzere düşmanlara kesin bir cevap niteliği taşıdığını bildirerek, Müslüman İran halkının, İslam İnkılabı Rehberinin hekimane önderliği sayesinde uyanış ve İslami değerlere sarılmanın doruk noktasında olduğunu bildirdiler.

Lübnan Sünni ve Şii Din alimleri Topluluğu ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye de ayrı bir tebrik mesajı göndererek İran hükümetinin önümüzdeki dört yıl boyunca da başta Filistin meselesi olmak üzere dünya Müslümanları ve mustaz’aflarına desteği sürdürmesini istediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.