Lübnan: Suriye’ye saldırı, Arap ve dost bir ülkenin egemenliğine saldırıdır

  • 15 Nisan 2018
  • 1.039 kez görüntülendi.
Lübnan: Suriye’ye saldırı, Arap ve dost bir ülkenin egemenliğine saldırıdır

Lübnan Dışişleri Bakanlığı Suriye’ye yapılan saldırıyı mahkum ederek, bu saldırının dost ve Arap bir ülkesine açık bir tecavüz olduğunu ve uluslararası kuralların çiğnenmesi olduğunu söyledi.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı bildirisinde o ülkenin ilkesel tutumunun kimyasal silah kullanımına karşı çıkmak olduğunu belirterek, Suriye’ye yapılan saldırı öncesi kimyasal silah kullanım iddialarının araştırılması gerektiğini söyledi.

Amerika, İngiltere ve Fransa ile birlikte bu saban Suriye’nin Duma kentinde kimyasal silah saldırısı iddiasıyla bu sabah Şam’a füze saldırısı düzenledi.

Suriyeli teröristler, geçen Cumartesi Duma kentinde düzenlenen kimyasal saldırıda 75 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını iddia ediyorlar.

Suriye hükümeti saldırılarda her hangi bir şekilde müdahil olmayı reddederek, uluslararası kuruluşlardan resmi olarak bu hususta araştırma yapmasını istemiştir.

Suriye hükümeti 2014 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde elindeki tüm kimyasal silahları BM ve Kimyasal Silahları Önleme Örgütü temsilcilerine verdi ve o günden bu yana Şam yönetiminin taahhütlerini çiğnediğine dair bir senet ortaya çıkmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.