Lübnan’da kaçırılan İranlı diplomatların 35. yıldönümü anma merasimi

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.149 kez görüntülendi.
Lübnan’da kaçırılan İranlı diplomatların 35. yıldönümü anma merasimi

Lübnan’da 5 Temmuz 1982 tarihinde siyonist rejimin işbirlikçileri tarafından 4 İranlı diplomat kaçırılmalarının 35. yıldönümünde Londra’da düzenlenen bir merasimle anıldı.

İran’ın Londra büyükelçiliğinde düzenlenen merasimde yapılan konuşmalarda, uluslararası kuruluşların sözkonusu hadiseye karşı ilgisiz tutumları eleştirildi.

İran’ın Lübnan büyükelçisi Muhammed Fethali, sözkonusu anma merasiminde yaptığı konuşmada, başta İmam Musa Sadr olmak üzere 4 İranlı diplomatın durumlarının geçen onca yıla rağmen  açıklığa kavuşturulmamasının asıl sebeplerinden  birinin uluslararası kuruluşların  ilgisizliği olduğunu söyledi.

Lübnan Emel hareketi ve Lübnan Yüksek Meclisi kurucusu İmam Musa Sadr, 1978 yılında  Libya’nın devrik  diktatörü Muammer Kaddafi’nin daveti üzerine beraberinde iki kişiyle Libya’ya gitmiş ve o zamandan bu güne kadar İmam Musa Sadr ve beraberindeki iki kişiden haber alınamamıştır.

İran’ın Lübnan büyükelçisi, İran İslam Cumhuriyetinin söz konusu konunun aydınlığa kavuşması yönünde çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Lübnan Parlamentosu insan hakları komisyonu başkanı Mişel Musa da, söz konusu merasimde yaptığı konuşmada, İranlı diplomatların kaçırılmasından terör rejimi İsrail’i sorumlu tutarken, bu girişimin açık bir şekilde insan haklarının çiğnenmesi olduğunu belirtti ve ”uluslararası kuruluşlar bu rejimden hesap soramamışlardır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.