Lübnan’daki Emel Hareketinden Hamas Hareketine Ziyaret

  • 22 Eylül 2017
  • 985 kez görüntülendi.
Lübnan’daki Emel Hareketinden Hamas Hareketine Ziyaret

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan’daki ofisinde, Emel Hareketinden bir heyeti kabul etti.

Hamas hareketini ziyaret eden Emel hareketi heyetinde El-Hac Hasan Melik, El-Hac Ali Abdullah, El-Hac Hasan Kablan, El-Hac Muhammed Cibavi ve Mühendis Bessam Kucuk yer aldı.

Emel hareketi üyelerini Hamas ofisinde Hamas’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Lübnan’daki siyasi sorumlusu Ahmed Abdulhadi, siyasi birim üyelerinden Cihad Taha, Eymen Şennaa, Meşhur Abdulhalim, Ziyad Hasan ve Abdulmecid El-İvad karşıladı.

Ziyaretle ilgili Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede iki taraf Filistin davasını, özellikle de son Kahire diyalogu ardından varılan uzlaşı sonuçlarını ele alındı.

İki taraf, Hamas hareketinin Gazze’deki Hükümet İdare Komitesi’ni lağvetmesini ve Kahire’de anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Hamas hareketinin Kahire’de attığı adımın Filistin tarihinde açılacak yeni bir sayfa için tarihi olduğunu ifade ettiler.

Amerika Başkanı Trump’ın Filistinli mültecilerin bulundukları ülkelerde vatandaşlığa geçirilip oralarda yerleştirilmeleriyle ilgili açıklamasını kınayan heyetler, Filistinli mültecilerin ülkelerine dönüş hakkına bağlı olduklarını, alternatif vatan ve mültecilerin bulundukları ülkelerde yerleştirilmesi projelerine karşı olduklarını kaydettiler.

Görüşmede, Asrın Anlaşması adıyla bilinen girişimle Amerika’nın Filistin davasını tasfiye projeleri konusunda da uyardılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.