Lübnan’daki Suriyeli mülteciler dönüşe hazır

  • 19 Eylül 2019
  • 890 kez görüntülendi.
Lübnan’daki Suriyeli mülteciler dönüşe hazır

Lübnan dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, “Suriye’ye nisbi huzurun sağlanması ile bu ülkede bulunan mültecilerin en az %80’inin geri dönmek istediklerini” söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Lübnan dışişleri bakanı Cebran Basil dün, terörizm ve mültecilerin, Lübnan’ın iki önemli ve temel sorunu olduğuna işaretle, “Lübnan hükümeti mültecilerin asgari ihtiyaçlarını karşılamak için büyük zorluklara katlandığını söyledi.
Suriye ordusunun teröristleri yenmekteki başarısı ve bu ülkede nisbi huzurun sağlanması ile Suriyeli mülteciler evlerine geri dönüyorlar.
Cebran Basil ayrıca Siyonsit rejimin son Lübnan saldırısına işaretle, Lübnan’ın Birleşmiş Milletler 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu fakat İsrail’in sürekli Lübnan’a saldırdığını belirtti.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 1701 sayılı kararı korsan rejimin Lübnan’a 33 günlük saldırısının ardından 2006 yılında onaylandı. Böylece Siyonist rejim Lübnan’a karşı hasmane girişimlerden sakındırıldı fakat korsan rejim Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına aldırmadan sürekli Lübnan’ın hava, karar ve deniz sınırlarını ihlal ediyor. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.