Lübnan’dan İsrail’e Karşı Birlik Çağrısı

  • 03 Şubat 2017
  • 996 kez görüntülendi.
Lübnan’dan İsrail’e Karşı Birlik Çağrısı

Mİşel Avn, Genel Sekreter olan Yahya Ghaddar başkanlığındaki “Direniş seçeneğini desteklemek için İslam Arap Birliği Topluluğu” hareketi ile gerçekleştirdiği görüşmede şunları söyledi: ‘Lübnan sınırında toprakları alıp Filistin kimliğini ve tarihini yok etmek isteyen bir düşman bulunuyor çünkü bu düşman kendisini toprak sahibi olarak görüyor.

Lübnanlı resmi bir kaynak şu ifadelerde bulundu: ‘Mişel Avn bu görüşmede terörizm konusuna değindi ve İslam’dan sapma hakkında yorumlarda bulundu.

Mişel Avn terörizmi ortadan kaldırmak ve İsrail ile mücadele etmek için dayanışma içerisinde olunmasını istedi ve hatta eğer kaybetsek bile en azından görevimizi yerine getirmiş oluruz dedi.’

Lübnan Cumhurbaşkanı şunları söyledi: ‘Bizim direnişimiz haktır ve biz mukaddes bir hakkı savunuyoruz yani insanın kimlik ve vatan hakkını. Eğer bu ilkeden vazgeçersek tarih bizi yargılayacaktır.

Eğer başarılı olma imkânımız varsa vazgeçmemeliyiz. Bu imkanlar birlik içerisinde olunduğunda ve birbirimize karşı açık ve şeffaf olduğumuzda oluşacaktır.

Mişel Avn Filistin meselesine değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan sınırında bir düşman bulunuyor ve hata yapmamak için bu düşmanın politikalarını derinden anlamalıyız. Bu düşman toprakları alarak Filistin kimliğini ve tarihini ortadan kaldırmak istiyor. Çünkü kendisini toprak sahibi olarak görüyor.

Biz, sonuçlarıyla yaşadığımız bir konu hakkında tarafsız olamayız. Lübnan’daki Filistinliler bugüne kadar göçe mecbur bırakılmalarının trajedisi ile yaşıyorlar.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.