Lübnan’dan İsrail’e Sert Tepki

  • 07 Nisan 2018
  • 997 kez görüntülendi.
Lübnan’dan İsrail’e Sert Tepki

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Siyonist İsrail tarafından yapılan ülkesine yönelik tehdit içerikli açıklamalara sert çıktı.

 Birleşmiş Milletler Lübnan Özel Temsilcisi Pernille Dahler Kardel ile yaptığı görüşmede konuşan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail’in Lübnan’a yönelik yaptığı tehditkar açıklamaların “savaş eylemi” olduğunu belirtti.

“Lübnan barışa inanan ve savaşlardan vazgeçen bir ülkedir” diyen Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, “İsrailli yetkililerin düzenli bir şekilde Lübnan’ı tehdit etmeleri kabul edilemez. Bu tehditlerin Lübnan’a karşı bir savaş eylemi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, BM Lübnan Özel Temsilcisi Pernille Dahler Kardel ile Lübnan’da bulunan Suriyeli mülteciler konusunu da görüştü.

24 Nisan’da Brüksel’de yapılacak konferansa işaret eden Cumhurbaşkanı Avn, “Suriyeli mülteciler konusunda BM ile işbirliği yapmak istediklerini” belirtti.

BM Lübnan Özel Temsilcisi Kardel, Lübnan ekonomisine detsek için önümüzdeki hafta Paris’te yapılacak toplantıyla ilgili Cumhurbaşkanı Avn’a brifing verdi.

Lübnan hükümeti, Paris toplantısına 17 milyar dolarlık bir yatırım programı çerçevesinde 250 projeyi sunmayı planlıyor.

Başbakan Saad Hariri, Paris toplantısıyla ilgili geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Avrupa, ABD, Türkiye, Çin ve Arap ülkelerinden 60 yabancı şirketin ve 120 Lübnanlı şirket ve bankanın Paris toplantısına katılmasını beklediğini söylemişti.

Siyonist İsrail rejiminin Lübnan sınırında duvar örmesi ve Lübnan’ın kendi karasularında petrol ve gaz araması yapmasına engel olması İşgal Rejimi ile Lübnan arasındaki gerilimi tırmandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.