Lübnan’ın Arsal Bölgesini Kurtarma Operasyonunun birinci gününde 9 bölge kurtarıldı

  • 22 Temmuz 2017
  • 923 kez görüntülendi.
Lübnan’ın Arsal Bölgesini Kurtarma Operasyonunun birinci gününde 9 bölge kurtarıldı

Lübnan ordusu ve Lübnan Hizbullah’ının ortaklaÅŸa düzenledikleri Lübnan’ın doÄŸusunda yer alan Arsal Bölgesini Kurtarma Operasyonunun birinci gününde 9 önemli bölge en Nusra terör örgütüne baÄŸlı güçlerin iÅŸgalinden kurtarıldı

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre Lübnan’ın doÄŸusunda yer alan Arsal Bölgesini Kurtarma Operasyonunun birinci gününde Lübnan Hizbullah güçleri dün sabah saatlerinden itibaren 9 önemli bölgeyi en Nusra terör örgütüne baÄŸlı güçlerin iÅŸgalinden kurtardılar.

Suriye’nin batı Kalemun yüksekliklerinde de Suriye hava kuvvetlerine baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının desteÄŸiyle Tell el-Berkan, El-Kerretul Evvel, Zelil’ul Hac ve Harf’us Saab bölgelerini kurtarmayı baÅŸardılar.

Operasyon komutanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu operasyonların belli bir süre sınırının bulunmadığını ve bölgenin tamamen teröristlerden temizlenmesine kadar devam edeceğini bildirdi.

daha önce de Lübnan baÅŸbakanı Saad Hariri, Lübnan’ın Arsal bölgesinin kurtarılması operasyonuna Lübnan ordusunun da katılacağını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.