Lübnanlı Yetkililer İsrail’in Teröristlere İstihbarat Vermesinden Kuşkulanıyor…

  • 09 Aralık 2014
  • 772 kez görüntülendi.
Lübnanlı Yetkililer İsrail’in Teröristlere İstihbarat Vermesinden Kuşkulanıyor…

İsrail, geçen hafta El Kaide mensuplarının Lübnan ordusuna saldırdığı bölgede istihbarat faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Lübnanlı yetkililer, siyonist hükümetin silahlı çetelere istihbarat vermesinden kuşkulanıyor.

On yıllardır, İsrail uçaklarının Lübnan havasahasını ihlal etmesi, “adi vaka” olarak değerlendiriliyor.

Ancak 4 Aralık’ta yaşanan ihlalin, daha önceki tacizlerden farklı bir içeriğe sahip olduğu düşünülüyor.

3 Aralık günü öğleden sonra 1 sularında, bir İsrail keşif uçağı güney Lübnan’daki Rmeyş üzerinden Lübnan havasahsına girdi. Uçak, Baalbek (Bekaa Vadisi) ve Riyak üzerinde dolaştıktan sonra, 4 Aralık saat sabah 07:25’te Lübnan havasahasını terk etti.

Bu ihlalin kaygı yaratması anlaşılır bir durumdu; çünkü İsrail uçaklarının önceki ihlalleri, genellikle güneydeki Hizbullah mevzilerini gözlemek için gerçekleştiriliyordu. Bekaa Vadisi ve Suriye sınırında havadan istihbarat toplama faaliyeti, sık görülen bir durum değildi.

İlk açıklamadan birkaç saat sonra, Lübnan ordusu bir açıklama daha yaptı. Bu açıklamada, sabah 10:30 sularında Riyak üzerinde bir İHA’nın uçtuğu ve ordunun uçaksavar ateşlediği belirtiliyordu.

Al Monitor’a konuşan Lübnan hükümetinden bir kaynak, 4 Aralık’taki kabine toplantısında konu hakkında daha ayrıntılı bilgilerin gündeme geldiğini söyledi.

Toplantıda konuşan bakanlar, askeri yetkililerin, 3 Aralık’ta keşif uçuşunun daha önceki havasahası ihlallerinden farklı olduğunu söylediğini aktardılar.

Yetkililere göre bu uçuş, Bekaa Vadisi’ndeki Riyak’ı, özellikle de Lübnan ordusunun bu kentte bulunan askeri havaalanını hedef almıştı.

Kaynağa göre, bu nedenle Lübnan ordusu askerlerini harekete geçirerek bir acil durum olasılığına karşı hazırlandı. Ertesi gün, aynı uçak fotoğraf çekmek ile bilgi ve veri toplamak için geri döndü. Aynı havaalanı üzerinde uçtu ve bunun üzerine uçaksavarların ateşlenmesi emri verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.