Macaristan başbakan yardımcısı, İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Salihi ile bir araya geldi

  • 19 Şubat 2016
  • 836 kez görüntülendi.
Macaristan başbakan yardımcısı, İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Salihi ile bir araya geldi
Macaristan başbakanı yardımcısı, İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK başkanı ile yaptığı görüşmede, İran’ın Macaristan halkı ve hükümeti arasında özel bir konuma sahip olduğunu belirtti.

İRNA’nın Budapeşte’den bildirdiğine göre Macaristan başbakan yardımcısı Julet Şemin, dün İAEK başkanı ve cumhurbaşkan yardımcısı Ali Ekber Salihi ile yaptığı görüşmede, İran’a karşı yaptırım döneminde iki ülkenin başta barışçıl nükleer enerji olmak üzere bir çok konuda işbirliğinde olduğuna işaretle, söz konusu işbirliklerin devam etmesi gerektiğini, seviyesinin yükseltilmesi için de gereken ortamları güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Macaristan başbakan yardımcısı asaletinin İranlı ve Yezdli olarak bilen Yas kavminin Macaristan’daki köklerine işaretle, Yas kavminin geçen asırlarda İran kültüründen kaynaklanan kültürel köklerini koruduğunu, bunun ise iki ülke ve halk arasındaki işbirliğin gelişmesine vesile olabileceğini söyledi.

İAEK başkanı Ali Ekber Salihi de söz konusu görüşmede İran ve Macaristan arasındaki nükleer işbirliğin gelişmesi için gereken kapasitelerin mevcut olduğunu, iki ülkenin bu bağlamda birbirini tamamlayabileceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.