Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı, Nimetzade ile görüştü

  • 02 Aralık 2015
  • 943 kez görüntülendi.
Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı, Nimetzade ile görüştü
İran İslam Cumhuriyeti Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı ile Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı bugün bir araya geldi, görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yapıldı.
İRNA’nın verdiği habere göre, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade Salı günü Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile yaptığı görüşmede, İran-Macaristan Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun toplanmasının ikili ticari ve iktisadi ilişkilerin geliştirilmesi adına gerekli olduğunu belirtti.
Nimetzade, İran ile Macaristan’ın ticari ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine vurgu yaparak, iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi için uygun çerçeve çizilmesi ve planlama yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Macar Bakan da, görüşmede, İran-Macaristan Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun bir an evvel düzenlenmesi zaruretine vurgu yaparak, ikili ilişkilerin iyileşmesi ve işbirliği ve yatırımın arttırılmasının ülkesinin arzusu olduğunu kaydetti.
Macaristan Dışişleri Bakanı, enerji, su, sulama ekipmanları, haberleşme, tıp malzemeleri, ilaç, eğitim, tarım, petrokimya ve bankacılık alanlarında işbirliğinin geliştirilmesinin Macaristan’ın öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.