Macaristan İran’la nükleer işbirliği sürdürmeye hazır

  • 11 Kasım 2016
  • 918 kez görüntülendi.
Macaristan İran’la nükleer işbirliği sürdürmeye hazır

Macaristan meclis başkanı, ülkesinin İran’la nükleer enerji alanında işbirliğini sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre Macaristan Meclis Bakanı Laszlo Köver, dün İran’ın İsfehan kenti eyalet valisi  Resul Zergerpur ile yaptığı görüşmede,  İran’la yaptırımlardan önce nükleer enerji alanında yaptığı işbirliği gibi bugün de bu işbirliğine hazır olduklarını söylerken, nükleer anlaşmanın İran’la her alanda ilişkilerin oluşmasına  ortam hazırladığını ve bunun bir fırsat olduğunu söyledi.

Köver,  İran’la turizm alanında işbirliğinin geliştirilmesinin de nükleer anlaşmanın bir neticesi olarak nitelerken, turizmi, milletler arasında ilişkilerin gelişmesi için en iyi faktör ve yol olarak niteledi.

İsfehan valisi, Macaristan ve İsfehan  arasında turizm alanında işbirliğine de temasla, İsfehan’da Macaristan Kültür Haftası ve Budapeşte’de ‘isfehan Kültür Haftası’ düzenlenmesinin  iki ülke milletleri arasında  kültürel işbirliğinin gelişmesine  yardımı olabileceğini söyledi.

Köver, İsfehan ziyaretinden önce çarşamba gecesi ikili, bölgesel ve uluslararası meseleleri görüşmek üzere  başkent Tahran’a gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.