Macron’un İslamofobik Girişimlerini Sürdürmesi

  • 21 Kasım 2020
  • 5.157 kez görüntülendi.
Macron’un İslamofobik Girişimlerini Sürdürmesi

Fransız cumhurbaşkanı, Müslümanlara yönelik baskılarının devamında ülkedeki İslami grupların liderlerine ve Fransa Müslümanlar Konseyine   “Cumhuriyetçi değerler” adlı bir tüzüğü desteklemeleri için ültimatom belirledi.

France 24’e göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkenin Müslüman Konseyi’ne tüzüğünü kabul etmesi için 15 gün süre verdi.

Tüzük, Fransız Müslüman toplumu üzerindeki baskıyı artırmak için hazırlandı.

Macron’un önerdiği tüzük uyarınca, evde eğitim ve cami imamlarının eğitiminin gözetimi konusunda kısıtlamalar getirilecek.

Macron son aylarda Müslümanlara yönelik eylemlerini yoğunlaştırarak İslam ülkelerinde yaygın protestolara yol açtı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, diplomatik gelenek ve demokrasi ilkelerinden çok uzak bir açıklamada, Fransa’nın İslam Peygamberine  karşı aşağılayıcı karikatürler yayınlamaya devam edeceğini söyledi.

Macron’un İslam karşıtı açıklamaları, dünyanın dört bir yanındaki İslam toplumlarındaki Müslüman insanlar, yetkililer ve figürler tarafından geniş çapta eleştirilmiş ve kınanmıştır.

Şimdiye kadar birçok İslam ülkesinde Fransız bayrağı ve Macron’un resimleri ve görüntüleri ateşe verildi veya Fransız büyükelçiliği önünde mitingler düzenlendi.  Müslümanlar Fransız yetkililerden resmi bir özür talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.