Maduro ABD ve Colombia’nın suikast planını ifşa etti

  • 23 Eylül 2019
  • 10.319 kez görüntülendi.
Maduro ABD ve Colombia’nın suikast planını ifşa etti

Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro, Colombia’nın eski Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe’nin Amerika’nın iş birliği ile kendisine yönelik suikast planını ifşa etti.

Pazar günü Russia 1 TV kanalına konuşan Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro, Ağustos 2018’e Karakas’a düzenlenen İHA saldırısından sonra şimdiye dek kendisine yönelik bir kaç suikast planını etkisiz hale getirdiklerini belirtti.

Maduro, etkisiz hale getirilen suikast planlarının hepsini Colombia tarafından ve Amerika’nın desteği ile düzenlenmeye çalışıldığını ifade etti.

Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro şöyle ekledi:

Bu zümrenin tamamen suç unsuru içeren yöntemlere baş vurmaları ve siyasi suikast düzenleyerek Cumhurbaşkanını azletmeye çalışmaları büyük talihsizliktir.

Bundan önce de Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, Colombia yönetimi kendisini öldürmek için 10 suikast planı hazırladığını açıklamıştı.

Maduro Amerika devleti ve Colombia’nın eski Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe bu suikast planlarında eli bulunduğunu vurguladı.

Amerika yönetimi son aylarda Venezuela’da hükûmet karşıtlarına destek vererek bu ülkede darbe yaptırmaya çalıştı.

Venezuela’da muhaliflerin lideri Juan Guaido 23 Ocak 2019 tarihinde Amerika ve müttefiklerinin açık destekleri ile kendisini Venezuela Cumhurbaşkanı ilan etti. Ancak Venezuela yönetimi ve milleti bu hareketi Venezuela halkının seçtiği Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro yönetimine karşı darbe niteleyerek Guaido’nun hareketine karşı çıktı.

Amerika yönetimi ayrıca Venezuela’da yasal seçimlerle işbaşına gelen meşru hükümeti devirmek için bu ülkeye ağır iktisadi yaptırımları dayatmaktan başka denizden de kuşatma uygulamaya çalışıyor ve başta Colombia hükümeti olmak üzere Karakas’ın komşularının yardımı ile Maduro yönetimini baskı altında tutmak istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.