Maduro: Elimizde silahlarla her zaman hazır olmalıyız

  • 05 Mayıs 2019
  • 6.051 kez görüntülendi.
Maduro: Elimizde silahlarla her zaman hazır olmalıyız

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, askerlere yaptığı konuşmada, ABD’nin olası bir saldırısına karşı hazırlıklı olunmasını istedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez’le birlikte, Cojedes eyaletindeki “G/J Jose Laurencio Silva Askeri Eğitim Merkezi”ni ziyaret etti.

Yeni eğitim alan askerleri tebrik eden Maduro, “Biz ne zayıf ne de mahrum bir ülkeyiz. Biz kuvvetli bir Ulusal Bolivarcı Silahlı Kuvvetleri olan bir ülkeyiz. Her geçen gün daha fazla birlik ve sadık olmalıyız” diye konuştu.

ABD’nin, Venezuela’nın kaynaklarını ele geçirmek istediğini söyleyen Maduro, “ABD’nin ülkemizi zayıflatmak için farklı bir savaş tarzı var. Bir grup darbeci hainle, Ulusal Bolivarcı Silahlı Kuvvetlerini ortadan kaldırmak için çok para harcayarak kurdukları komploları var” dedi.

Ordunun sadakatine güvendiğini vurgulayan Maduro, “Sizlere güveniyorum ve bir grup hainin yaptığı, Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerini asla kirletemez. Her zaman General Hugo Chavez’e sadık olmalıyız. Eğer bir gün Amerikan imparatorluğu bu topraklara dokunmaya kalkışırsa, vatanı korumak için elimizde silahlarla her zaman hazır olmalıyız” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bastırılan darbe girişiminin ardından “gerekirse Venezuela’ya askeri müdahalede bulunacaklarını” söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.