Maduro: Ey Obama! Bolivar’ın ve Chavez’in devrimlerine karşı yürüttüğünüz hatalı politikalarınızı sonlandırmanın ve Venezuela’ya saygı göstermenin zamanı geldi…

  • 25 Şubat 2015
  • 985 kez görüntülendi.
Maduro: Ey Obama! Bolivar’ın ve Chavez’in devrimlerine karşı yürüttüğünüz hatalı politikalarınızı sonlandırmanın ve Venezuela’ya saygı göstermenin zamanı geldi…

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerikan Başkanı Barack Obama’yı Venezuela devrimine karşı yürüttükleri komploları durdurmaya çağırdı.

Televizyon ve radyo üzerinden yaptığı açıklamada Maduro, Washington yönetimini Venezuela’ya karşı yürüttükleri kışkırtıcı siyasetten uzaklaşmaya davet etti.

Obama’ya hitaben konuşan Maduro şunları söyledi: “Ey Obama! Bolivar’ın ve Chavez’in devrimlerine karşı yürüttüğünüz hatalı politikalarınızı sonlandırmanın ve Venezuela’ya saygı göstermenin zamanı geldi”

Caracas’taki Amerikan Büyükelçiliğini; orduyu, basını ve muhalefeti hükümete karşı kışkırtmakla suçlayan Maduro, “Venezuela halkı Amerika’nın içişlerine müdahil olmasına izin vermeyecektir” dedi.

Son olarak muhalefete seslenen Maduro, Caracas Belediye Başkanı Antonio Ledezma’nın geçtiğimiz Cuma günü hükümeti devirmeyi hedefleyen komploda şüpheliler arasında olması hasebiyle tutuklandığına dikkat çekti.

Bu anlamdaki girişimlerin devam ettiğini ifade eden Maduro, ABD’nin hem darbe girişimlerini desteklediğini, hem de bu girişimlerde yer alan muhaliflere “şiddet uygulandığı” propagandası yaptığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.