Maduro: İran Bölgedeki Aşırıcılık İle Mücadelede Öncü Ülkedir…

  • 10 Ocak 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Maduro: İran Bölgedeki Aşırıcılık İle Mücadelede Öncü Ülkedir…

İran ve Venezuela Cumhurbaşkanları, iki ülke arasındaki ilişkilerin genişleyerek devam etmesini istediler.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro ile gerçekleştirdiği görüşmede, Latin Amerika ülkeleri ve bunların başında da Venezuela ile ilişkilerin geliştirilmesinin, 11. Hükümet’in en önemli dış siyasetlerinden biri olduğunu söyledi.

Hasan Ruhani, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro’nun Tahran’da bulunmasından dolayı çok sevinçli olduğunu belirterek, “Bu ziyaret sırasında imzalanan anlaşmalar çerçevesinde, iki ülke arasındaki ticaret, yatırım, ilaç ihracatı, gemicilik ve diğer ekonomik alanlardaki iktisadi faaliyetlerin hacminin artmasını umuyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca İran ve Venezuela’nın Birleşmiş Milletler gibi uluslararası örgütlerde daha yakın çalışmalarını istedi ve “Kuşkusuz OPEC’e üye olan ve ortak çıkarlara sahip ülkelerin işbirliğine gitmesi, petrolün 2015 yılında makul bir fiyata sahip olmasıyla sonuçlanacaktır” dedi.

Bu görüşmede Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro ise, İran’ın bölgede radikalizm ve aşırıcılık ile mücadeledeki öncü ülke olduğunu belirtti ve “Venezuela tüm konularda ve özellikle de ekonomik ve siyaset alanında iki ülke ilişkilerinin tam genişlemesinden yanadır, Venezuela pazarı çok büyüktür ve Venezuela Güney Amerika’da İran için bir liman haline gelebilir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.