Maduro’dan orduya dayanışma çağrısı

  • 31 Ocak 2019
  • 3.089 kez görüntülendi.
Maduro’dan orduya dayanışma çağrısı

Venezüella lideri Nicolas Maduro muhaliflerle görüşmeye hazır olduğunu ama erken seçim çağrılarını ‘şantaj’ olarak gördüğünü söyledi.

Venezüella’da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Juan Guaido başta ABD olmak üzere bir dizi ülkenin desteğini arkasına almışken Sputnik’e röportaj veren Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisinin öldürülmesi için talimat verdiğini düşündüğünü söyledi.
Maduro “Buna şüphe yok. Trump, Kolombiya hükümetine, mafyasına beni öldürmelerini söyledi. Eğer bir gün bu olursa, bunun sorumluluğu hem Trump’ın hem de Kolombiya Devlet Başkanı İvan Duque’da olacak” dedi. Maduro, kaderinin Tanrı’nın ellerinde olduğunu, Venezüella halkı ile istihbarat servisi tarafından da korunduğunu ifade etti.

Maduro, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın, Trump’ın Venezüella hükümeti ile iletişim kurmasını engellediğini de söyledi. Maduro “Yıllardır kişisel düzeyde bir diyalog kurmaya çalışıyorum. Ancak Bolton, Trump’ın bizimle diyalog kurmasını engelledi. Bunu engellediğine dair bilgim var” dedi.

Maduro, ABD’nin Venezüella’daki başlıca amacının petrol ve diğer doğal kaynakları almak olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Maduro muhaliflerle görüşmelerinde arabulucuların yer alması ihtimaline ilişkin olarak ise, “Venezüella’da olup bitenler hakkında içten endişelerini gösteren bazı hükümet ve kurumlar var” dedi ve onların da Venezüella’da diyaloğu desteklemesini isteyeceğini söyledi.

Maduro, Guaido hakkında da Venezüella Başsavcılığı’nın verdiği kararların uygulanacağını belirterek, gözaltı konusunda henüz bir karar alınmadığını bildiğini söyledi. Maduro “Başsavcılık harekete geçti, Yüksek Mahkeme’nin de geçmesi gerekiyor, ki geçti de. Başsavcılık ve mahkemelerin aldığı kararlar uygulanacak. Anayasal ve yargı süreçlerini bekleyip sonucun ne olacağını görelim. Acele etmeyelim, bekleyeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.