Maduro’nun Reisi ile telefon görüşmesi

  • 24 Haziran 2021
  • 2.948 kez görüntülendi.
Maduro’nun Reisi ile telefon görüşmesi

Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro, İran’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’yi telefondan arayarak, ikili ilişkileri ve küresel emperyalizme karşı işbirliğini takviye etmeye vurgu yaptı.

Fars haber ajansının haberine göre, Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro Çarşamba günü akşam saatlerinde İran’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’yi telefondan arayarak görüştü.

Twitter hesabında görüşme hakkında açıklama yapan Maduro, İran’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Reisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşmede ikili kardeşçe ilişkileri takviye etme ve küresel emperyalizme karşı ortak mücadelelerini ilerletme konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Maduro bundan önce de Ayetullah Reisi’nin İran’ın yeni Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayarak, Tahran ve Karakas ilişkilerinin derinleştirilmesini istemişti.

13. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri geçen 18 Haziran tarihinde düzenlendi. Bu seçimlerde Seyyid İbrahim Reisi 18 milyonu aşkın oyla ülkenin yeni Cumhurbaşkanı oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.