Mahatir Muhammed, Heniyye’ye Ülkesinin Filistin Halkına Desteğini İletti

  • 25 Ocak 2019
  • 1.446 kez görüntülendi.
Mahatir Muhammed, Heniyye’ye Ülkesinin Filistin Halkına Desteğini İletti

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yle yaptığı telefon görüşmesinde ülkesinin Filistin’le ikili ilişkilere verdiği öneme işaret ederek,

Filistin halkını ve direnişini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Telefon görüşmesinde İsrail’i yeniden “cani devlet” olarak niteleyen Mahathir Muhammed, Filistin halkının haklarını elde etmesi için ülkesinin elinden gelen her türlü çabayı sarf edeceğini söyledi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye de görüşmede Filistin ve Malezya arasındaki ikili ilişkilerin ve özellikle de Hamas’ın Malezya’yla ilişkilerinin önemine dikkat çekti.

Malezya’nın Filistin davasına ve Gazze Şeridi’ne verdiği tarihi desteğe değinen Heniyye, ablukayı kırmak için Gazze’yi ziyaret eden Malezya heyetlerini hatırlattı.

Heniyye, Malezya’nın Kudüs, mültecilerin dönüş hakkı ve Filistin halkının hakları konusundaki sabit tavrına övgüde bulunarak, Malezya Başbakanı’nın Birleşmiş Milletler’de yaptığı açıklamanın asaletini yansıttığını söyledi.

Hamas lideri, Malezya’nın İsrailli sporculara vize vermeyerek işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi reddetmesini de övdü.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Viyana’da Birleşmiş Milletler binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrailli sporculara vize verilmemesi hakkındaki soruya verdiği cevapta, İsrail’in uluslararası hukuka riayet etmediğini ve Filistin topraklarında işgali ve Yahudi yerleşimi faaliyetlerini sürdürdüğünü söylemişti.

Mahathir Muhammed, ülkesinin İsraillileri “cani bir devletten gelenler” olarak gördüğünü ve İsraillilerin Malezya’da istenmediklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.