Mahatir Muhammed: Kudüs, İsrail’e ait değildir

  • 17 Aralık 2018
  • 1.369 kez görüntülendi.
Mahatir Muhammed: Kudüs, İsrail’e ait değildir

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Avustralya Başbakanı Scott Morrison’ın Kudüs’ün batısını ırkçı İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını eleştirdi.

Tayland ziyareti sırasında Rangsit Üniversitesinden fahri doktora unvanı alan Başbakan Mahathir, törende yaptığı konuşmasında, Avustralya hükümetinin Kudüs kararına değindi.

Mahathir, Kudüs’ün ırkçı İsrail’in başkenti olmadığını vurgulayarak, Avustralya’nın kararını, “Kudüs hep Filistin’in hakimiyetinde olmuştur. O halde neden Kudüs’ü Araplar ve Yahudiler arasında bölmeye yönelik karar alıyorlar? Buna hakları yok.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Avustralya hükümetinin Filistin ile İsrail arasındaki meselelere müdahil olmaması gerektiğini belirten Mahathir, “Biz Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yaptığı açıklamada, hükümetinin Kudüs’ün batısını İsrail’in başkenti olarak tanımaya karar verdiğini duyurmuştu.

Bu arada Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da, Avustralya Başbakanı Scott Morrison’ın Kudüs’ün batısını ırkçı İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını gözden geçirmesi çağrısında bulunarak Avustralya’nın bu kararını rahatsız edici ve gerginliği körükleyici olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.